Umbra omului- PCcă-sa! Hopa, Mitică…(SuperBBlog, proba a X-a, de placă)

103_2704

Când stai într-un balcon şi priveşti numai ce vrei,
obţii priveliştea ţintintă, nu în detaliu, dar cu efect artistic!
Când stai în acelaşi balcon, şi-s mai multe lucruri la care poţi privi, şi vrei,
obţii mai multe amănunte ale aceleiaşi privelişti;
efectul e tot artistic, dar mai bogat, dar
detaliile în plus pot să zăpăcească.
Când stai într-un balcon şi te uiţi numai la dreapta,
pierzi în stânga şi înainte;
când stai într-un balcon şi te uiţi stânga,
pierzi dreapta şi înainte.
Când stai într-un balcon şi vrei să te uiţi şi-n stânga,
şi-n dreapta, te dai mai în spate şi-l ai în vedere numai pe înainte.

Dar ţine totuşi cont de înălţime!

Le-am exersat pe toate, concluzia a fost clară! Am ales de fiecare dată un punct static şi nu în mişcare, din motive de stabilitate(psihică) şi coerenţă.

Fiindcă coerenţa e modulată de percepţie, părem, fireşte, incoerenţi altcuiva; mie îmi place să abordez teme puse în dezbatere, în general, şi particip(dacă am chef, nu tot timpul), nu fiindcă vreau să impun o direcţie în filosofia altuia sau să-i întortochez drumul, la o adică avem cu toţii nişte aceleaşi MARI TEME pe care le tot aruncăm în eter sub formă de întrebări şi răspunsurile vin variate şi destule cât să obţinem un mixt favorabil conjuncturii de moment( personal), ori să întărească ceea ce credeam deja…dezideratele comune sunt utopice din punctul meu de vedere.

Comună e luna, spre exemplu, la care eu mă uit acum(sunt în balcon), dar poate că de la alte ferestre ori balcoane nu se vede, în funcţie de unghiul de vedere; ştim că e comună, dar nu şi vedem asta; dar nici nu avem nevoie să vedem asta, fiindcă e un lucru cert, ea e vizibilă pentru fiecare din noi, într-un anumit moment al ei şi ne bazăm pe asta; astfel că, dezideratele pot fi comune, în măsura în care putem fi în acelaşi timp, în acelaşi loc, cu aceleaşi gânduri…şi chiar dacă dezideratele astea pot fi posibile, au din start un anumit timp de desfăşurare, în funcţie de interes, care iarăşi nu e comun; mie mi-e sete, ţi-e ţie sete, dar bem probabil altfel de lichid, iar dacă bem apă, ea nu are acelaşi gust, fiindcă şi izvoarele ne sunt altele şi papilele gustative, şi gusturile şi, mai ales, clorurile…

Astfel, dacă sunteţi interesaţi, spre exemplu, să cumpăraţi plăci Nvidia sau plăci ATI, puteţi mai întâi să trageţi o ocheadă pe acest  forum componente (ca să vă puteţi edifica care dintre ele e mai bună şi în ce direcţie)al acestui magazin online.

Teoria generală înclină că NVIDIA sunt ceva mai tari la jocuri (duc mai multe cadre pe secundă, deci puțin mai rapide). Asta-i puțin relvant; orice placă video de anul ăsta, indiferent de marcă, e mai bună decât cea mai tare placă video de acum 3 ani, indiferent de marcă. Fiecare scoate noi și noi modele. Dacă preferi ATI, asta înseamnă că-ţi plac filmele. Dacă preferi Nvidia, înseamnă că-ţi plac jocurile!

Atât! PCca iese iarăşi în balcon… Ca să prindă imaginar măcar câteva…raţe. E jocul ei preferat.

1. De  placă, pentru SuperBBlog – aici găsiţi, de căutaţi, şi cum a început! (după o copie fidelă a SuperBlog)

2. Mă joc şi la psi, cu tema psilunelilor… Ce-a scris Alma despre plăci video găsiţi la ea.

3. Mulţumesc lui Lotus pentru că şi-a făcut milă de pisica care sunt, şi mi-a explicat criteriul simplu al alegerii unei plăci grafice, în funcţie de ce-mi doresc,  scutindu-mă astfel de căutări, căci eu pot fi un fel de hopa mitică când vine vorba de găsiri, şi, mai ales de alegeri.

10 gânduri despre „Umbra omului- PCcă-sa! Hopa, Mitică…(SuperBBlog, proba a X-a, de placă)

  1. Pingback: Omertà | Alma Nahe

  2. Pingback: Psiluneli : umbra omului | Hipertensiv

  3. ….m-ai păcălit! Deja imi pusesem vreo trei intrebari existentiale, acum am doar una: de ce s-au inventat jocurile şi plăcile video? Dar …deja ce spun e o prostie:incet, incet …aflu.

    • Adriana, probabil că s-au inventat, fiindcă vieţii îi lipsea bucata aceea vizibilă de virtual. Nu că n-am fi avut-o, dar nefiind „controlabilă”, ne-ar fi înnebunit. Nu că ar fi controlabilă în faţa PC-ului, dar măcar îţi poate fi atrasă atenţia de către altcineva, în legătură cu dependenţele tale şi ale lumii în care se presupune că trăieşti. 😛

      Şi, Adriana, foarte bună întrebarea! Mi-a plăcut tare-tare! 😉

  4. Comuna e luna, dar nu vedem asta… Ce minte intortochiata ai, Jora! Cat de clar ne aduci sub ochi chestii pe care le stim si carora totusi nu le acordam importanta! Acum inteleg mai bine cum ati ajuns, tu si stapana ta, sa va intalniti si sa formati aceasta puternica alianta! 🙂

sari cu un răspuns!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s