SuperBBlog! Una-două…(SuperBBlog, proba I, de foc)

INTRODU CERE:

Începând de astăzi voi ţine, pre limba voastră, contabilitate dublă!  Pre limba mea aspră, teorii feline în con! Curs….Care con, care concurs? SuperBBlog!  Dacă vi se pare că vedeţi dubluB(a se citi dublube, ca şi în dubluve), aflaţi că nu vi se pare! Am joramotivele mele şi vi le explic imediat.

Una(la mână): Poetică arsă şi ermeticăăăăă într-un concurs de advertoriale cum e SuperBlog(cu un singur b)?! Ă…Nu zic nu, dar nu cred că…Mă rog, vă lămuresc imediat! Stăpână-mea e poetă, vrea pe Marte, chestii de-astea…E o visătoare. E plină lumea de ei. Eu visez numai când dorm! Punct! Şi participă la Superblog(cu un singur b). Şi dacă vrea pe Marte, nu prea îi plac chestiile astea lumeşti, conchid eu.

Şi a doua la mână (să zic lăbuţă?) e că am observat că Alma Nahe o arde(poeticăli corect!) tot ca şi anul trecut, ca să nu zică Lotus şi alţii ca el că-şi pătează rochia vaporoasă a metaforelor, dar şi din alte motive frumoase, precum corola florilor. Lucruri care contează, oricum!

Şi n-o văd bine!

Şi n-am chiorât!

Ne-am lămurit cu joramotivele? Bun!

Acum echitaţia în aburi de lapte

Cum marţi (nu sunt superstiţioasă!) a fost zi de Radiolynx, partener media SuperBlog,  vrând-nevrând a ajuns şi la urechile mele ce s-a spus pe-acolo despre abordări, ponturi şi alte nevoi pentru urechi.  De superblogăr! Torcând eu aşa, în poala Alma Nahăi, m-am decis să o secondez din frumoasa mea cutie.  Cred că v-am mai arătat-o, da’ v-o mai arăt şi-acum, că n-o ştie toată lumea.

100_4157

Tema celor de la  pică bine pentru pisica de mine, aşa că  iată-mă, la startul unui alt concurs(de împrejurări), subtilizând temele SuperBlog şi folosindu-le în proiectul meu, SuperBBlog, eu fiind singura concurentă.

De fapt, nu fur nimic, ci împrumut! Că de dat, dau înapoi! 🙂

Că voi face o paralelă foarte clară între cutia mea şi cutia de viteze   Corrola lor… dar cre’că v-aţi prins deja. Cu mâţa-n sac! 😆

O ştiţi p-aia cu parcarea, nu? Buuuun! De-acolo şi ideea!

Aşa dar(mai rar!) : sunt cea mai frumoasă, cu un scop extrem de precis! 

Aşadar, eu Jora, pisica Alma Nahăi, voi face scrum poezia! Şi câteva cuvinte, pe care le voi scămui, scărmăna, scutura. Trăiască reclama! Să respire, adică…în sensul bun!

Aşadar(şi prin urmare)…

STRATEGIE DE MARKET SAU CU PRINS(elea)

Uitaţi-vă la cutie! E frumoasă? E! E fiabilă? E! E deplasabilă? Ehehe!

Pentru o cutie-adăpost prea mulţi de E!

Uitaţi-vă acum la Toy…ota Corrola!

E?

Mă rog, sper s-o vedeţi! Am făcut-o mică-mică, ca s-o pot conduce cu lăbuţele mele delicate. Promit să n-o zgârii! Pentru mine nu prea contează frumuseţea exterioară.

Deschid o paranteză. 

(dar continui ideea)Decât cea a mea. De aceea mă ling. Mă scol, mă ling. Mă mângâi, mă ling. Mă ling şi iar ling.  Şi îmi place să ling globul ocular al Alma Nahăi. Practic oculolinctusu’, cum s-ar zice.  E la modă, unde credeţi?! În Japonia!  😉 De ce n-aş linge şi globul altora?! Aici, în limba română!

Închid paranteza.

Cunosc pisici care ştiu despre caii putere că-s cai şi-atât!  Şi caută maşina la culoare. Mie îmi plac alte culoare…cotloanele!

Aşadar, nu mă mai învârt în jurul cozii şi voi spune că da, frumuseţea contează! C-ai putere, dacă o ai!

În faţa unei maşini frumoase, se înclină până şi semaforul! Mi se pare o metaforă reuşită. Mă refer la  fotografia pe care stăpână-mea a folosit-o ca supertemă în concursul lor.

Mă gândesc că a pornit de la.  Păi, să nu-i dai bice?!

Semafoarele se înclină ele, dar de la accidente, să fim serioşi! Dacă sponsoru’ înţelege că le-a urat accidente multe sau mai ştiu eu ce? Cu sponsoru’ nu te joci! Cu pisica, da!

Eu aş zice în fel(inu’)ul meu cam aşa: Move forward (of course, but…) think on the offensive side!

Există o scurtă poveste despre doi pescari, pe care i-a prins furtuna pe mare. „Ar trebui să ne propunem sau ar trebui să vâslim?” întreabă unul dintre cei doi pescari pe celălalt.  Însoțitorul său înțelept a răspuns, „Să le facem pe amândouă!”

Pe lângă papuci, hop şi eu, imaginară. 😉 Mă gudur înainte! Mă gudur, fiindcă am un plan! Un interior şi un exterior perfect! Ca şi frumuseţea, care e interioară şi exterioară. Cea exterioară vinde, cea interioară trădează. Ca şi mine cu Alma Nahe. Da’ nu ştiu care din noi două e exteriorul şi care interiorul.

Miau!

Mai bine compar Corrola cu mine, decât cu cutia, că şi eu m-aş tot duce înainte. Îmi place libertatea, dar controlată. E în mai multe culori, chiar dacă semafoarele zic că verde dă liberul…Un fel de arbitru şi semaforu’ ăsta.

Hai, că m-am împrăştiat frenetic şi dau din coadă! Promit că îmi aranjez ideile probă de probă. Acu le las aşa, deranjate. Articolul ăsta e şi el în probe.

ÎNCHEIERE

Ce vreau eu să zic despre maşini, în sfârşit la temă, de fapt, nu despre toate, ci despre maşina sponsorului Toyota e că pentru mine, toate maşinile-s la fel. Din instinct. Mă feresc din calea lor, ca să nu mă calce. Parcă mai contează că era frumoasă maşina şi fiabilă? Bine, eu vorbesc din punctul meu de vedere, na! Oricum nu ies pe-afară, deşi am şi eu vacanţele mele. Deci, nu există riscul să fiu calcată. Decât pe coadă.

Tema lor se referea la oameni. În ce măsură contează frumuseţea şi fiabilitatea unei maşini în viaţa de zi cu zi?

Păi, în măsura asta, pe care-au cerut-o ei, contează. Depinde unde merge omu’ cu ea, cu maşina. Unde merge omu’ merge si pisica, dacă o are omu’. Şi dacă e voie cu ea. Cu pisica. Faci impresie, dacă e şi frumoasă. Dar tot despre cai ai vorbi cu altul despre ea, nu? Frumuseţea, dacă o întâlneşti şi n-o ai, o desfiinţezi! Bucăţică cu bucăţică. Piesă cu piesă. Că aia nu-i bună, că ailaltă e aşa, că câr, că mâr, că miau…

Urâţenia, în schimb, o ocoleşti! Din start! Dar are viaţă lungă şi ieftină.

La Superblog(cu un singur b)  sponsorul zice că maşina lui e frumoasă şi fiabilă. Toate mamele îşi văd puii frumoşi, e de înţeles.

La SuperBBlog(cu dubluB) sponsorul nu e şi nu zice. Eu mă fac că zice…Şi pot gândi ca o mamă. Pot gândi orice, de fapt!

Acestea fiind zise, gata pe ziua de azi! Le urez celor de la Toyota SEO cu spor(t)! Al minţii! Să fie primit! 🙂

Acest  articol pentru SuperBBlog a fost scris în deplinele facultăţi:

1. Ale Alma Nah, ăi! UNATC”I.L.Caragiale”: actorie-păpuşi-marionete

2. Ale felinei ei! Sunt frumoasă cu un scop precis! Precis!

Cu protecţia animalelor e OK! Nu se opun proiectului meu. Cică pot să mă compromit cât şi cum vreau eu. Pe degeaba! Lucrează totuşi la un proiect de lege pentru exploatarea felinelor în condiţii mai avantajoase. Poate intră-n vigoare la anu’!

Acest concurs, SuperBBlog, nu are niciun regulament. Şi nici nu se supune altuia! Participarea mea e una EX AEQUO(în afara concursului)

Pentru acest SuperBBlog, îmi inaugurez, cu această ocazie, o pagină personală Facebook, ca să mă urc şi pe pereţii ei.  De-un pamplezir! De chichi! Chi, de la energia chi. De-o încă joacă..

38 de gânduri despre „SuperBBlog! Una-două…(SuperBBlog, proba I, de foc)

 1. Pingback: Frumoasă cu un scop precis | Alma Nahe

 2. Jora, Jora, ce te mai pisicesti… Parca vad ca vine sponsorul la final cu un sac imens de bombonele gustoase pentru frumuseti ca tine! L-ai merita, pe cuvant! Uite ce rau imi pare ca nu am si eu o pisicuta, un catel, un vierme de matase, ceva, ca bloguri am destule… Dar pe cine sa pun sa scrie? 🙂

  • La mine era o predicţie încă din construcţie că acest blog va fi un superb loc de sărit obstacole. Numai că era o chestie de timp. Nu-mi plac bombonelele. Şi nici ceasurile! Dar îmi place să mă joc. Cu SEO! Şi el un vierme…nu ştiu dacă de mătase. 😉 Să mă pisicesc, cum zici tu…Şi fiindcă Lotus s-a tot luat de Alma Nahe, m-am decis să învăţ eu cum e cu gugăl, cum creşti. Că cum micşorezi, ştiu. Am citit alice în Ţara Minunilor! Chiar dacă pe pagina feisbuc m-a pozat Alma Nahe cu nasu’ într-UN VEAC DE SINGURĂTATE. 😆

 3. Spune-i stăpânei tale că nu e frumos ce face. Și contabilitate dublă și cu mâța în sac! Nu că eu nu aș trișa puțin. 🙂 Altfel mi-a plăcut și m-am distrat! Să fie primit!

  • Stai liniştită, că de când are tabletă, aude sunetul comentariului mai întâi, dar de citit citeşte tot de pe laptop. Mie îmi lasă tableta, ea cu vechitura ei! Astfel, eu sunt cea inovatoare, nu ea!E balanţă! La ce te aşteptai? Sunt duale din naştere! 😆
   Eu nu trişez! Eu sunt pescarul înţelept din povestea moralizatoare. 😉
   Tu ai un sac! Am şi eu unul! 😆

 4. iar eu ma zapacii de tot :))… pe un blog umbla Mosul, pe altul scriu pisicile… cine stie ce mai descoper SuperBlogul asta.. or sa inceapa sa danseze borcanele mele de dulceata din camara? ca de vazut incepuii oricum sa vad triplu, nu dublu . asta de o vreme. de cand cu Super asta cu doi sau trei de B :)….sau Brrr de la frig, ca numai stii de i toamna sau iarna sa stea matele pe sobe nu pe bloguri ….

 5. nu-mi plac semnafoarele!
  sub palide pete de culoare,
  verdele e numai o promisiune înclinată,
  un soi de reverenţă curbată
  a nerămânere.
  nu-mi plac caii ce se hrănesc
  nu cu jar ci benzină
  şi nu mai aduc poveşti înaripate
  în lumină.
  înainte poate fi şi o rostogolire,
  o pauză
  o teamă
  un soi de lumină pe geană
  care nu mai ajunge.

  • Înainte poate fi o tumbă,
   poziţia de semnalizare e-n curs de-afişare,
   a liniei intrerupte,
   de ochiul din cer,
   curbând firul ce leagă
   pământul de aer şi fier.
   Şi-atunci, în atmosfera lumii,
   pe tronul de dincolo de lapte,
   tichia cu trei inele,
   e semnul dintre două şoapte.
   Semafoarele sunt doar ochiul câtorva secunde bizare,
   în care aşteptarea moarte n-are,
   doar lui înainte,
   i se fixează în coaste şi-n minte.

   • Oare de de ce când le spui oamenilor, „vă iau poezia şi v-o fac scrum” ei înţeleg , „noi ardem poetica unde vrem noi”?!…hmmm…sunt singură-n paracare, sunt singură-n parcare, sunt singură-n parcare etc.

 6. Pingback: psi-words – comentarii superblog

 7. Eu stiu ca Jorei nu-i plac ghemele si ca e doar un decor potrivit cu ea. Casuta ei e minunata! Succes, tu! E doar o chestie de timp sa fii ca si castigata. In primul rand pentru ca o ai pe Alma ta. Si nu cred ca ii arzi poetica, cred ca doar i-o coci! :)))))

  • Hei, curcubeuleeee! Mă vezi?! Aici nu vorbeşti decât cu mine, pe Alma o pedepsesc definitiv. în surghiunul poeziei cu ea! 😉
   Da’ cum de-ai ajuns pe-aici? A plouat?

 8. Oho, dar pisica Jora a adunat multe vorbe sub mustăţi. Un giumbuşţuc = o glumiţă, un dat cu lăbuţa = o vorbă de duh, un lins = o oveste minunată.
  Şi lui mâţocea al meu (care acum se-ntinde cu nesimţire lângă mine) îi place să scrie la tastatură, numai că are un limbaj al lui…hmm cred că trebuie să învăţ pisiceasca, altfel nu mă mai înţeleg cu el.

  • Ah, io când mă pun la poveşti, nu mă mai opresc! N-am frâne bune! Da’ mă pun în z’gardă pe parcurs. Şi zi-i mâţocului că aşa am început şi eu, la laptop nu mă descurc nici acum, că nu-mi încape lăbuţa. Da’ la tableteeee…hehe, îs as! 😉

   • Eu nu mă mai înţeleg cu ea că a început să vorbească limba noastră. O fluier, da’ degeaba. Ea când vrea să scrie, scrie! Numa’ ce vrea ea. O să instaurez cenzura în curând! 😆 Aşa că bucură-te că n-ai aşa o podoabă pe cap!

 9. Of, mintea mea nu patrunde poezie sudificent de bine. Culme este insa, ca dupa ce imi desfaci toate metaforele in bucati, le pun cap la cap si ma ninunez de textul initial la care m-am uitat ca mata-n calendar. Iertata-mi fie aluzia pisiceasca. Recunosc, am o coarda lipsa si de aceea pisicesc mai usor aici.
  M-am dixtrat tare. Sunteti tari, tu si stapana=ta, va aruncati una la alta cuvintele ca pe gheme. Nastrusnica idee, dar de fapt…ma asteptam la mai putin?

  • Cred că ai o coadă lipsă, nu o coardă! 😉 Şi eu mai sar coarda, să ştii!:P
   Nici eu nu m-am aşteptat, căci n-am plecat nicăieri. Hihi…Da’ m-am pornit în aventura asta şi mulţumesc că-mi eşti alături aici! Bate-o pe Alma Nahe! Să-i iasă poemele din cap! Am citit povestea ta, vin să te comentez eu, că Alma se îmbată cucu vintr(r)ele ei la ea în foi. Eu mă îmfoi pe-aici un pic şi apoi ies la plimbare cu Toy ota mea de jucărie şi trec pe la prieteni să-i văd ce-au mai scris pentru Superblog(cu un singur B).

 10. Bravo, Jora, bravo! Ţine-o tot aşa!
  Nu prea-mi convine să recunosc, da’ eşti o pisică mai talentată decât mine! Însă-s oricum mândru că facem parte din acelaşi neam de mustăcioşi! 🙂

 11. Pingback: Livada de vişini sau scene într-un moment stins, congelate rapid în ferestre(SuperBBlog, proba a II-a, de fum) | Joramotive de sărit obstacole

 12. Pingback: O apă de ploaie şi-o poveste ca o umbrelă(SuperBBlog, proba a III-a, de apă) | Joramotive de sărit obstacole

 13. Pingback: Dependenţă fellinică(SuperBBlog, proba a IV-a, de rol…ă) | Joramotive de sărit obstacole

 14. Pingback: Echitaţie în aburi de lapte (SuperBBlog, proba a V-a, de lapte) | Joramotive de sărit obstacole

 15. Pingback: De strajă Almei(SuperBBlog, proba a VI-a, de frunză) | Joramotive de sărit obstacole

 16. Pingback: (SuperBBlog, proba a VII-a, de traistă) | Joramotive de sărit obstacole

 17. Pingback: A da arama pe faţă (SuperBBlog, proba a VIII-a, de bronz) | Joramotive de sărit obstacole

 18. Pingback: Ştampile online (SuperBBlog, proba a noua, de tuș…ă) | Joramotive de sărit obstacole

 19. Pingback: Umbra omului- PCcă-sa! Hopa, Mitică…(SuperBBlog, proba a X-a, de placă) | Joramotive de sărit obstacole

 20. Pingback: Calea Cafelei(SuperBBlog, proba a XI-a, de carte) | Joramotive de sărit obstacole

 21. Pingback: Vizeta (SuperBBlog, proba a XII-a, de lux) | Joramotive de sărit obstacole

 22. Pingback: Colindând lumea într-un hi…brid (SuperBBlog, etapa a III-a, de rubik) | Joramotive de sărit obstacole

 23. Pingback: De ce râd şi, mai ales, cum râd(SuperBBlog, etapa a XIV, de râs) | Joramotive de sărit obstacole

sari cu un răspuns!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s